Zdroj: https://www.zadany.cz/podnikani-na-internetu/jak-uspesne-provozovat-minipivovar • Vydáno: 31/12/2019 • Autor: Tkim
Kdo čekal, že trend zakládání malých pivovarů pozvolna ustoupí, předpokládal špatně. Tento rok se jich na tuzemské pivní mapě opět objevilo o pár desítek více než loni a současný počet atakuje hranici pěti set. Tempo otevírání přitom klesá jen velmi mírně a na trhu je stále dostatek prostoru pro další podniky. Pokud vás napadlo, že se do vaření piva vlastní značky pustíte i vy, dodržujte následující zásady. Připravili jsme pro vás souhrn nejdůležitějších nepsaných pravidel pro úspěšné rozjetí mini brewing businessu.
Mějte na paměti, že skvělého výsledku dosáhnete pouze s prvotřídním vybavením. Proto rovnou zapomeňte na levný pivovarský stroj, který vám zhotoví známý. Zaměřte se na kvalitní malé pivovary zhotovené z prvotřídních materiálů.
Základ piva tvoří voda. Než se pustíte do vaření piva, pošlete ji na rozbor a případně upravte tak, aby svým složením splnila jakostní požadavky.
Fakt, že je u nás pivo z minipivovaru populární, není stoprocentní garancí úspěchu. Domácí pivovary sice velmi usnadňují proces přípravy, ale stejně důležitá jako kvalita piva je lokalita. Váš budoucí pivovárek by se měl nacházet na frekventovaném místě. Bez zákazníků jej budete moct zavřít.
Minipivovary svůj úspěch z části zakládají i na jedinečné atmosféře. Tu vám pomůže nastolit usměvavý personál. Zaměstnance proto vybírejte svědomitě a přijměte obsluhu se zodpovědným přístupem.
Do vašeho podniku budou lidé chodit pouze v případě, že se o vás odněkud dozví. Zanedbaný marketing již podkopal cestu k úspěchu mnoha nadějným pivovarům. V dnešní době se neobejdete bez webových stránek a stoprocentně se vám bude hodit offline reklama. A když marketingový mix doplníte o ochutnávky nebo jiné zajímavé akce, jistě se vám podaří vybudovat silnou značku.